Obojí je pozůstatkem evoluce. Ani jedno už dávno není nutné k fungování organismu či přežití lidského druhu. Ale přiznejme si, raději se obejdeme bez slepého střeva než bez orgasmu. Proč ho ženám příroda vlastně kdysi dopřála?

Studie se dělají na kde co, tak proč by se vědci nepustili do zkoumání něčeho tak příjemného, jako je rozkoš při sexu? Ženy ji, na rozdíl od mužů, nepotřebují k rozmnožování, ale nebylo tomu vždycky tak. Hormony štěstí a uvolnění, které po vyvrcholení zaplaví mozek, se jmenují oxytocin a prolaktin. Vědci přišli na to, že právě tyhle hormony spouštěly proces, na jehož konci byla ovulace neboli uvolnění vajíčka, jež je poté připraveno k oplodnění. Dnes ženy ovulují pravidelně, ale tehdy, na úsvitu lidstva, to bylo pouze v období vhodném pro reprodukci. A k tomu právě pomáhal orgasmus.

Kam se hrabou muži

Ženy si mohou užívat hned několik druhů orgasmu. Největší spolehnutí je na ten nejčastější, vyvolaný drážděním klitorisu. Tato drobounká „součástka“ bývala pravděpodobně uvnitř vagíny, aby docházelo snáz k jeho stimulaci. Tím příroda ženám zajistila vyvrcholení právě při pronikání penisu do vagíny, což bylo z výše uvedených důvodů nutné k přežití druhu. Evolucí se klitoris posunul tak říkajíc mimo oblast zájmu, nicméně jeho skvělá vlastnost zůstala pro radost žen i mužů zachována.

Tak zvaná vyšší dívčí je vaginální orgasmus, který vzniká při dráždění přední stěny pochvy. Je nekonečně dlouhý a intenzivní, ale není jednoduché se k němu propracovat. Žena musí trénovat a zkoušet, ideálně i za pomoci erotických hraček. Stejně jako se k dobrému vínu jednoho dne propijete, k dobrému sexu je třeba se prosouložit. Takže hurá na to, olympijská medaile vás nemine!

Dva i více v jednom

Dvojnásobné potěšení dokáže přinést kombinace vaginálního a klitoriálního orgasmu. Může se na něm podílet žena i muž, zdatný milenec ho dokáže dámě svého srdce poskytnou sám, ale není-li zrovna po ruce, existuje mnoho erotických hraček, které ženě poskytnou tuhle úžasnou rozkoš bez asistence někoho dalšího. Jsou vám dvě místa na dráždění málo? Dobrá, přijdete ještě třetí. I když se o análním sexu moc nemluví, leckteré páry ho využívají ke zpestření erotických hrátek. Anální stěny jsou totiž bohaté na nervová zakončení, takže jejich dráždění dokáže nejednoho vášnivce i vášnivku dovést až na vrchol. Když to zkombinujete s drážděním klitorisu a nějakou tou hračkou ve vagíně, nebudete chtít z postele vylézt dlouhé hodiny…

Orgasmus pro kluky i holky

Ve snech si můžeme užít sex jak chceme, s kým chceme a kolik ho chceme. Kdo zažil vyvrcholení ve spánku, ví, že to dokáže být docela slušná jízda. Nezáleží na pohlaví, snoregasm, jak se vyvrcholení ve spánku říká, příroda dopřává stejnou měrou mužům i ženám. Jak si ho přivodit? Nebraňte se svým nejdivočejším fantaziím, byť byste je nikdy nikomu nepřiznali. Ve spánku se přece může všechno….