Masturbace je zvláště v některých životních obdobích optimální způsob, jak ze sebe setřást napětí. A nejen to sexuální. Jak rozjet svoji soukromou intiminí chvilku na plný výkon?

Americký Národní průzkum sexuálního zdraví a chování provedl mezi lety 2009 až 2018 průzkum zaměřený na sex. Pokud jde o masturbaci, vyplynulo z něj, že více než čtyřikrát týdně si ji užívá pouhých 5 % žen ve věku kolem 30 let. U mužů je to výrazně víc, 20,1 %. Třetina všech oslovených si pak dopřává chvilky o samotě dvakrát až třikrát měsíčně. Výrazný rozdíl mezi ženským a mužským chováním v mladším věku sexuologové vysvětlují tím, že ženy zrají v sexuální oblasti déle a pozvolněji. Ale ať už jste holka, anebo kluk, poradíme vám, jak z masturbace, jež má mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví i psychiku, „vyždímat“ co nejvíc.  

 

Dejte si na čas

Máme spoustu práce a často stíháme leda tak rychlovku. Opravdu je ale nutné šetřit časem zrovna při této zábavě, která nás kromě jiného vede k poznání vlastního těla? Základní rada zní: neupínejte se jen k vyvrcholení, i když o to tady běží.  Snažte se poznat sebe sama, zpomalte a užijte si to. Orgasmus není položka na seznamu úkolů, již je třeba odfajfkovat. Nainstalujte si k posteli zrcadlo, prohlížejte se, sledujte se při masturbaci. No nejste vy vzrušující?

Občas také zkuste oddálit finále. Když budete na samém kraji vyvrcholení, na chvíli přestaňte. Počkáte pár vteřin a zase se do toho pusťte. Párkrát se takhle “potrapte”, a až už to vážně nepůjde vydržet, vyvrcholte. Účinky budou výbušné.

Kupte si hračky
Na masturbaci je skvělé právě to, že si při ní vystačíte jen vy sami. A navíc nemusíte utrácet ani za luxusní večeře, ani za nové krajkové prádlo. Jenže erotické filmy už pravděpodobně máte dávno sjeté a u Televizních novin to na nějaké velké vzrůšo nevypadá. Takže uspěte obrazovku a soustřeďte se na jiné stimulační metody. Co takhle ušetřené peníze proměnit v tiché společníky? Dámy i pánové mají na výběr mnoho hraček od vibrátorů přes womanizéry až po umělé vagíny či prdelky. Jasně, už to není ta pravá masturbace v režimu jen vy a vaše prsty či dlaň, ale proč byste si nemohli sólo jízdu občas zpestřit?

 

Zkuste to jinak
Už dávno víte, co máte rádi a jak vás to nejvíc vzruší, a tak to pravděpodobně děláte pokaždé stejně. Ale není to trochu škoda? Stereotypní opakování stejných postupů vede k tomu, že se jiným způsobem uspokojíte složitěji. Zkoušejte nové techniky, ať už jde o pomůcky, pozice nebo dokonce o nové části těla. Váš privátní sexuální život pak bude daleko barevnější.

Jo a milánkové, ven z ložnice! Nové prostředí přináší nové zážitky, stejně jako různé pozice. A vůbec se to nemusí odehrávat jenom večer. Masturbovat se dá stejně dobře i za denního světla. Jen pozor na ráno, po probuzení dochází k uvolňování určitých hormonů, takže se můžete cítit ospalí a nesoustředění. Na druhou stranu je to dokonalý kardio trénink, který posiluje imunitní systém a snižuje krevní tlak. Celé je to rozhodně příjemnější než běhání v ranní mlze…