Obsahuje víc dat, než se vejde do laptopu. “Běhá” rychleji než nejrychlejší běžec planety, chutná skvěle v čokoládovém dortíku a jako kosmetická maska nemá chybu. Seznamte se: toto je mužský ejakulát.

Co že to vlastně je?
Mužské semeno neobsahuje nic, co by tělu nedělalo dobře. A to ani když se dostane do trávicího ústrojí. Z 96% je to jenom voda, a té přece za den vypijete spoustu. Zbývající 4% pak tvoří nejrůznější látky. Fruktóza a vitamin C jsou vysloveně zdravé, navíc je tam směs enzymů a bílkovin a také hydrogenuhličitan sodný (tedy jedlá soda). A pak trocha minerálů: draslík, fosfor, hořčík, a zinek (ten může za tu lehce kovovou chuť). Některé dámy se tenhle koktejl snaží využít do poslední kapičky a to nejenom vnitřně, ale i zvenčí – na noc si z něj udělají masku a ráno se prý probouzejí s pletí jako z alabastru…

Zdraví nadevše
I když je pravda, že třeba taková kapavka se při orálním sexu přenáší docela snadno, jiné pohlavně přenosné nemoci při polykání mléčně bílého ejakulátu nehrozí. Výjimku ovšem představují situace, kdy krvácejí dásně nebo se v ústech objeví otevřená ranka. Z toho plyne: žádný orál po návštěvě zubaře!

Postavě neškodí

Jedna dávka semene obsahuje asi dvacet kalorií. Aby to mělo vliv na postavu, museli byste polykat hodně často. Opravdu hodně… Jen pro srovnání: jedna čokoládová tyčinka vydá asi za 10 dávek ejakulátu. Mimochodem, ten má skvělou konzistenci a podle některých požitkářů se hodí na vaření – přidat ho můžete do krémových palačinek nebo zákusků z čokolády.

Není kouření jako kouření

Znáte to: někdo miluje sushi, někomu je z něj mdlo. Pokud ale vašim chuťovým pohárkům nelahodí semeno vašeho partnera, dá se s tím něco udělat? Vědci tvrdí, že ne. Ovšem příběhy z praxe dokládají, že některé dobroty na to vliv mají, třeba alkohol, cigarety, kořeněná jídla, česnek či chřest. Naopak se vyloženě doporučuje ananas, který vykouzlí sladko v ústech. Ovšem rozhodně neuškodí, když si na noční stolek připravíte balíček žvýkaček nebo sklenici džusu, abyste se po akci mohli zařídit po svém.

Tvrdá data
A na závěr pár čísel. Muži při jednom výronu semene vystřelí do světa od dvou do sedmi mililitrů semene, záleží na pravidelnosti sexuálního života. V jednom výronu je padesát až tři sta padesát milionů spermií. A teď pozor, rychlost, se kterou letí, je neuvěřitelných 45 km/h (tak rychle běhá Usain Bolt). Což ovšem také znamená, že pokud to žena nečeká, dost možná bílý gejzír (množství tekutiny průměrně činí 2 až 5 ml, tedy zhruba jednu lžičku) spolkne, i kdyby nechtěla. A ještě jedna perlička: průměrný ejakulát obsahuje 15 875 GB dat, což je mnohem více, než se vejde do vašeho laptopu.