Něžné mazlení nebo naopak zvířecí sex? Stará dobrá rychlovka či sexuální maraton? Klasika nebo exotika? A s ochranou nebo bez? Pokud si myslíte, že máte svůj milostný život pevně v rukou, tak vás vyvedeme z omylu. 

Zakloňte hlavu a podívejte se na noční oblohu. Kromě hvězd, souhvězdí a planet tam uvidíte i Měsíc. Někdy vypadá jako úzký srpek, jindy jako různě zaoblený kotouč, a občas úplně zmizí. Jedno je ale jisté –  jeho jednotlivé fáze ovlivňují nejenom příliv a odliv moře, ale i fyzický, psychický a energetický stav člověka včetně sexuálního chování. Nejviditelnější je to u žen, muži obvykle tak silné účinku nepociťují, ale i mezi nimi se samozřejmě najdou citliví jedinci. Co tedy na nebi a tudíž v posteli čekat?                                                                                                              

Dorůstající Měsíc: pozor na nechráněný sex
Když je Měsíc ve tvaru písmene D, znamená to, že dorůstá. Člověk nabírá novou sílu a energii a má čím dál tím lepší náladu. Ničeho se nebojí a do všech se vrhá po hlavě. Tím pádem se mu daří nejenom v práci, ale i pod peřinou – velmi snadno podlehne vášni a má chuť si užívat a na vlastní kůži vyzkoušet nové techniky. I ty, které by ho nikdy předtím nelákaly. Jen pozor na nechráněný styk – v téhle fázi se totiž zvyšuje i plodnost, takže v případě sexu naostro hrozí neplánované těhotenství. Pokud nebudete ve střehu, může se vám klidně stát, že za devět měsíců budete místo milostného vzdychání poslouchat dětský křik.

Úplněk: hrozí nevěra
V téhle fází vidíme Měsíc na obloze v celé jeho kráse, což působí tajemně až mysticky. Básníci jsou z toho v transu a píšou jednu poetickou báseň za druhou, realisté a pesimisté se soustředí na minusy – někdo má potíže se spánkem, u jiného se objevují poruchy soustředění nebo třeba potíže s trávením. Pro sex je to ale naprosto ideální čas! Během úplňku se totiž maximální množství světla odráží směrem k Zemi, uvolňují se feromony a ženy pro své okolí bývají svůdnější. Dokonce tak moc, že hrozí nečekané flirty, nevěry a úlety na jednu noc, což sice může být vzrušující, ale taky rizikové. Myslete na to, abyste později něčeho nelitovali.

Ubývající Měsíc: čas na mazlení
Měsíc tvoří písmeno C a říká se, že couvá. Astrologové a mágové tohle období někdy nazývají  „fází destrukce“. Pro naši kondici to znamená, že nám začínají ubývat síly a slábne libido. Nechceme vás ovlivňovat a kazit vám plány, ale v téhle době byste měli na sex zapomenout, fyzično vyměnit za duchovno a věnovat sami sobě a svým myšlenkám. Pokud žijete v nefunkčním či toxickém vztahu, máte ideální podmínky ho ukončit. Couvající Měsíc totiž vyloženě přeje racionálním a chladným řešením, tudíž nehrozí hysterické výlevy. A jestli je ve vašem partnerství všechno v pořádku, těch pár dní sexuální abstinence vás nezabije. Naopak, až takhle fáze pomine, budete mít spoustu energie a promilujete celou noc.

Novoluní: dejte si pauzu
Poznáte ho velmi snadno – obloha je temná a měsíc vůbec není vidět, což některým lidem může způsobovat úzkostné stavy. Zároveň je to ale vhodná doba pro začátky nových vztahů, což ocení hlavně nezadaní. Co se týká sexu, pro ženy je to vyloženě pasivní období. Jejich chuť na milování rapidně klesá a s ní logicky i milostná aktivita. Raději sáhnou po knize než po erotické hračce. A nezabere ani partnerovo přemlouvání. Pokud tedy doma máte muže, který je vůči Novoluní imunní a zrovna se mu sbíhají sliny na milostné hrátky, zkuste mu vysvětlit, že prostě nemáte svůj den. Snad to pochopí a vyhnete se nepříjemným neshodám.