Možná jste už četli, že rekordně dlouhý penis měří při erekci kolem čtyřiceti centimetrů. A jistě by se našly i další pikantní informace. Ale není potřeba hledat ve světových statistikách a tabulkách kuriozity. Ta největší překvapení se totiž skrývají ve vašich boxerkách!

Rychlost 45 km/h, délka až tři metry. Tak rychle, a tak daleko může z penisu vystříknout ejakulát, jehož jsou na jeden pokus asi dvě čajové lžičky. Vzhledem k tomu, že ejakulací má muž za život přes sedm tisíc, můžou si matematicky zdatní jedinci spočítat, jaké další maminčino nádobí by tekutinou zvládli naplnit. Ale nechme počítání a pojďme si otevřít jazykový koutek.

Stěžujte si u předků

Ne, ještě chvíli zapomeňte na orální sex, když říkáme jazyk, myslíme tím češtinu. A taky latinu. Jestlipak víte, kde se vzalo slovo penis? Pochází z latinského výrazu ocas. A že má každé zvířátko ocas jinak dlouhý (velrybí samec například 2,7 m), to všichni dobře víme. U muže je to v průměru kolem patnácti centimetrů, myšleno při erekci samozřejmě. Rozměry penisu v klidu nic neříkají o tom, jak mohutný bude … potom. Samozřejmě, zkušená dáma může při prvním pohledu něco tušit, ale souvislost mezi velikostí penisu v klidu a při akci rozhodně neexistuje. Zato existuje jasná souvislost mezi jeho velikostí a vaší genetickou dispozicí. Laicky řečeno, penis se dědí, takže máte-li nějaké stížnosti ohledně velikosti, obraťte se na vašeho otce či děda. Jisté je, že v boxerkách nosíte jeden ze tří druhů penisů. První typ se erekcí zvětší o jeden až tři centimetry, takže tady na délce v klidu rozhodně záleží. Druhý typ, jenž má 79 % procent mužů, se zvětší o pět a až dvanáct cenťáků. No a ten poslední – nikoliv však v řadě – se dokáže zvětšit až dvojnásobně. To se ale poštěstí pouze malé části populace, statistiky uvádějí nějakých sedm procent mužů.

Erekce mimo kontrolu

Mužský orgasmus trvá v průměru šest vteřin. Holky jsou na tom v tomto ohledu lépe, let raketou si užívají až čtyřikrát déle. Ale zpět do mužských kalhot. Tvar penisu je podobný bumerangu a jestli právě teď protestujete, že ten váš je rovný jako pravítko, dojděte si na rentgen. Na snímku bude zahnutí dobře vidět, část penisu je totiž ukryta v pánvi.

Líbí se vám orální sex? A napadlo vás někdy zkusit uspokojit ústy sebe sama? Že to nejde? To byste se divili! Takových můžu, kteří se dokážou zkroutit tak, že mohou sebe sami uspokojit, je sice málo, ale jsou. Prý asi jeden ze čtyř set. Jak kvalitní tenhle orgasmus je, statistiky neuvádějí. Raději. Nicméně další erekce po orgasmu je muž schopen dosáhnout za nějakých dvacet minut. S věkem se to ale horší, stejně jako ubývá erekce jakoby jen tak „mimochodem“. Mladí muži prý mají alespoň částečnou erekci asi jedenáctkrát za den, v noci devětkrát. Pod kontrolou to moc nemají, protože erekce řídí stejným mechanismus jako například stahy srdce. Penis je totiž napojen na autonomní nervový systém, jenž není pod vědomou kontrolou mozku. Inu, tím se leccos vysvětluje… Jasně, obrázek z pornočasopisu či vlnící se boky vnadné dámy dokážou na mysl zatlačit velmi efektivně. Dál už je to ale opravdu záležitost těla a ne chtíče. Bohužel proces funguje i opačně. Zvadne bez ohledu na vaše přání.

Lepší než odběr krve

Polovina mužů při nejrůznějších výzkumech uvedla, že onanuje denně. A prý se za to stydí. Pánové, není za co. Když vám příroda tuhle hračku nadělila, proč se s ní nevyřádit, i když jste už dávno dospělí? Ovšem pozor, abyste nedopadli jako bývalý americký prezident Nelson Rockefeller, kterého při masturbaci dočista trefil šlak. Tak pořád lepší zemřít na infarkt při téhle činnosti než třeba při placení účtu za elektřinu. Prezidentovo úmrtí je ale stejně zajímavá kuriozita – hlavně z lékařského hlediska. Penis je totiž skvělý diagnostický nástroj, zejména pokud jde o cévní nemoci. Díky tomu, že právě v něm jsou cévy nejtenčí, dá prý až půl roku dopředu vědět, že v těle není s krevním oběhem něco v pořádku. Čím? To už si nejspíš všichni dokážeme zodpovědět sami. Nejde ale jen o cévy. Jakýkoliv drobný neduh, například počínající viróza, může způsobit dočasný problém s erekcí. Ale žádný strach pánové, však vy to zase brzy doženete.