Je to neskutečně smyslné a zároveň lehce zvrácené. Co je to? Svazování při sexu neboli bondage! K fanouškům téhle staré techniky patří třeba hvězda seriálu Chirurgové Patrick Dempsey a jeho manželka Jillian, kterým to klape už více než dvacet let.

Bondage dá vašemu milostnému životu šmrnc a pořádnou erotickou jiskru. Její princip je jednoduchý – spoutat a znehybnit. Vzrušení z určitého pocitu bezmocnosti se dostaví téměř stoprocentně, protože se vám váš prostějšek musí poddat. A to nemluvíme o erotických fantaziích, které se už při samotém poutání oběma rozjedou v hlavě. Svazování je totiž obecně vnímáno jako něco, co slušný člověk nedělá, co už je za hranicí. Když ji překročíte, přinese vám to spoustu nových pocitů a prožitků. Zakázané ovoce totiž chutná nejlépe… 

Co použít
Může to být hedvábný šátek či šála, obyčejné punčochy, kravata, jednoduchý provaz nebo speciální pásky. Ty vypadají jako ty klasické lepicí, ale nemají lepivou vrstvu. Jejich výhodou je, že dokonale přilnou k tělu a velmi dobře drží. Skvělá jsou i pouta, kterých je v sexshopech k dostání hned několik druhů. Jednak taková, která se dají snadno nasadit a zároveň uvolnit, a pak ta, u kterých se neobejdete bez klíčků. Vyrábějí se z kůže, kovu a mají různou barvu, záleží jen vašich možnostech a preferencích. Základem ovšem je, aby submisivní osobě daly možnost zažít pocit ponížení či absolutního podřízení a dominantní osobě pocit nadvlády a síly.

Výběr role
Máte být aktivní, nebo pasivní? Na to je jednoduchá odpověď: dělejte to, co je vašemu naturelu a potřebám bližší. Většinou si partneři role vyměňují, aby se vzájemně necítili v nevýhodě a měli stejné zážitky. Je ale jasné, že na tom aktivnějším z partnerů je celý příběh – musí vymyslet scénář a to, jaké pomůcky vybere i jak s nimi naloží. Vybírá taky způsob následného dráždění – zda použije jeden prst či všechny, horký vosk ze zapálené svíčky nebo kostky ledu. Důležité je domluvit si určité gesto, kterým si naznačíte, že se vám něco nelíbí, či naopak hodně líbí. Naprostá důvěra je základ. Stejně jako otevřená mysl a chuť experimentovat.

Jak začít – návod pro holky

Posaďte partnera na židli a svažte mu ruce za opěradlem. Nezapomeňte, že pouta nesmí tlačit a blokovat krevní oběh – nechte pod nimi tolik místa, abyste pod ně mohli strčit prst. Když máte hotovo, začněte rafinovaně laškovat – sedněte si na stůl a vyhrňte si sukni. Párkrát zajeďte prsty do rozkroku, roztáhněte nohy a nechte svůj protějšek nahlédnout dovnitř. Jestli má židle kolečka, přisuňte ho k sobě, aby ochutnal vaše poševní šťávy. Ale jen krátce! Pak si ho osedlejte a poručte mu, aby se dostatečně věnoval vašim ňadrům. Až budete spokojená, rozvážete ho. A teď může rozpoutat svoji hru zase on. Třeba si vás přes tu židli ohne, ruce “přikove” k jejím nohám a naplácá vám na zadek za to, že jste před chvílí hodně, ale opravdu hodně zlobila.