Penis bez chlupů vypadá větší a dámské přirození mladší. To jsou nejčastější argumenty, proč si muži a ženy pravidelně holí intimní partie. Ale co sex? Je lepší? Horší? Jiný? A opravdu jsou ženy se zarostlým klínem vášnivější?

I když se čas od času objeví zprávy, že přirozený look je zase in, dámy holicí strojky jen tak neodloží. Ale jak je to s klínem? Tmavý stín, blond potěšení nebo zrzavé překvapení mezi ženskýma nohama ještě pořád dokáže vzbudit v muži touhu. Ale podle průzkumů to jsou většinou pánové, kteří svoje první erotické fantazie prožívaly v dobách, kdy chloupky vykukující v oblasti třísel z bikin nikdo neměl potřebu krotit. Možná proto jim sex s vyholenou dámou připomíná milování s dívkou sotva zletilou. A co si budeme namlouvat, pánové, v patnácti se většinou nesní o sexu se spolužačkou, ale s paní učitelkou. Ovšem změna je život a není důvod si nevyzkoušet, jaké to je, když mezi nohama své milenky muž narazí na hladkou pokožku. Pak není nic rajcovnějšího, než když ji v rámci předehry pečlivě oholí. Po té si to klidně mohou prohodit.

Vášeň zakletá v chloupcích?

I pánové výrazně mladší než ti, kteří měli první sex v sedmdesátkách, se pubického ochlupení u žen zastávají. Jak vyplynulo z posledního výzkumu v Evropské unii, zarostlé intimní partie jsou pro ně známkou dospělosti. Tito muži preferují dámy sebevědomé a sebejisté, které to dokážou pěkně rozbalit. To ovšem neznamená, že ty, které se pečlivě vyholují, to tak nemají. Ony jen klamou tělem (nebo spíš jeho určitou partií) a dřív, než předvedou celý svůj arzenál, ze sebe dělají trošku naivku. Efektní závěr zaručen! V tomto případě výzkumy hovoří jasně – hustý porost není znakem vášnivosti. A naopak. Že i dámy s hlaďoučkou broskvičkou si dokážou sex pořádně užít, pochopitelně nikoho nepřekvapí stejně jako to, že čím jsou muži mladší, tím spíš tento způsob úpravy intimních partií vyžadují. V podstatě nic jiného ani neznají, a když někde zahlédnou ženské přirození ukryté v houštině, mají pocit, že se ocitli na jiné planetě.

Pohled do pánských boxerek

Většina žen není vyhraněná, ale pokud je přimějete k jednoznačné odpovědi, přikloní se spíš k muži vyholenému. Je to prý přece jen hezčí pohled, navíc ženám vyholená pokožka evokuje čistotu. A jak již bylo řečeno, penis, který se neztrácí v ochlupení, vypadá větší. A v tomto případě se počítá i optický klam! Ženy si rovněž pochvalují, že při samotném pohlavním aktu je nedráždí mužský porost, jako se to někdy stává. A když dojde k orálnímu sexu, je to pro dámu přece jen příjemnější přiblížit ústa i nos k hladké voňavé pokožce. Navíc každý, kdo si občas orální sex dopřeje, dobře ví, jak může být těžké zbavit se chloupku přilepeného na patře…

Takže co? Holit či neholit? Ideálem krásy je v dnešní době hladká a jemná pokožka zbavená všeho porostu. Už dávno ale víme, že v sexu platí trochu jiná měřítka než na módních molech. A dokonce ani vědci tenhle uzel nerozseknou. Jedni totiž tvrdí, že feromony, které pokožka vylučuje, náš protějšek lépe vnímá, když máme hladké tělo. Druzí ovšem dodávají, že v ochlupení se feromony udrží delší dobu. Tak si vyberte.