Síťovina, krajky, podvazky. Muže vzrušují, a tak si ženy tyto kousky oblékají. Když ho miluješ, není co řešit. Anebo je to všechno trochu jinak?

První dámské kalhotky se objevily v osmnáctém století ve vykřičených domech. Byly to kalhoty ustřižené v půli stehen a prostitutky se jimi snažily nažhavit své zákazníky. Těžko říct, zda s tímhle fíglem uspěly, ale jisté je, že spodním prádlem se ženy snaží muže ohromit dodnes. Podvědomě totiž tuší to, co bylo vědci nakonec potvrzeno: muž je tvor vizuální a rád se dívá. Proto také chlapi sledují pornofilmy, zatímco ženy si raději přečtou žhavý román. Fantazie totiž mají dost a rády si s ní pohrávají. Je tedy možné, že představa krajkového prádla coby katalyzátoru vášně se nezrodila v hlavě chlapa, nýbrž dámy. A muži se tomu rozhodně nebrání, naopak tuhle legendu přiživují. Ono je totiž lepší říkat „rajcují mě holky v krajkách“, než „rajcují mě holky, co nosí bombarďáky jako moje máma“.

Nestydatá poddaná

Pohádka O chytré horákyni dává už malým dětem nahlédnout do světa erotiky a ukazuje, jak jsou karty mezi děvčaty a chlapci rozdány. Princ se vášnivě zamiluje do prosté dívky, která se k němu dostaví oblečená-neoblečená. V pohádce je řeč o rybářské síti, jíž dáma ovinula své tělo. Pokud bylo lepé, není divu, že princi zahořelo v hrudi (i níž…). Bylo nevídané, aby se žena potulovala po království polonahá. Prince tedy spíš vzrušilo ono prolomené tabu než síťovina samotná. Známý pražský sexuolog potvrzuje, že preference mužů, pokud jde o spodní prádlo žen, může právě fenomén tabu ovlivnit. Mnoho mužů prý raději než krajky vidí na ženě bavlněné prádlo, protože je na něm vidět mokré vzrušení. Kalhotky s tmavou skvrnou v rozkroku, to je přece něco velmi nestydatého! „Krajkové prádlo vnímají muži spíš z estetického hlediska, jako doplněk krásného obrazu, na který je jim dopřáno se dívat,“ zamýšlí se sexuolog a dodává, že mnohem větší důležitost prádlu přikládají ženy. „Luxusní materiál, jako jsou krajka nebo satén, jim dodává sebe vědomí, pocit výjimečnosti. Je to podobné, jako když si do společnosti obléknou kožich,“ říká sexuolog.

Tajemná neznámá

Pravda je, že sex si dokáže žena užít pouze tehdy, má-li ráda svoje tělo. A protože dokonalosti je jako šafránu, pomáhají si dámy právě luxusním spodním prádlem, svůdnými punčochami nebo oblečky ze síťoviny. Připadají si v nich sexy, což úplně stačí k tomu, aby v nich sexy připadaly také mužům. „Žena, která se v krajkových kalhotkách cítí dobře, má najednou úplně jinou mimoverbální komunikaci. Její pohyby jsou ladnější, místo, aby zadeček schovávala, ho spíš vyšpulí. Mimoděk se muži nabízí, a to bychom museli být z kamene, aby nás to nechalo v klidu,“ směje se sexuolog a dodává, že on sám preferuje u své přítelkyně takzvaný cat-suit neboli oblek ze síťoviny na celé tělo. „Jasně, že jí sluší, ale mně se stejně nejvíc líbí nahá. Na obleku je nejlepší to, jak ji promění. Z docela uzavřené ženy je najednou svůdnice, jako by s tím oblekem navlékla jinou osobnost,“ říká sexuolog.

A v tom to prý je. Ať už si žena na přání své nebo svého partnera obleče do postele cokoliv, vždycky se za to může schovat, tohle nejsem já, tohle je jiná bytost. Díky tomu se dokáže při sexu mnohem víc odvázat. No a pak je tady samozřejmě trocha toho tajemna, které vzbuzuje zvědavost a zároveň touhu. Proto jsou tolik oblíbené škrabošky a krajkové masky na obličej. Člověk nikdy neví, co kdyby se náhodou pod ní schovávala žena, kterou vůbec neznáte…?

Co všechno se líbí v posteli

Podvazky evokují prostitutku a ty by k postelovým hrátkám čas od času přizvali rádi všichni, muži i ženy. Ale protože toho se odváží jen ti největší „střelci“, vystačíme si většinou s těmi podvazky. Bavlněné prádlo zase potěší muže i ženy dříve narozené, neb jim evokuje jejich mládí. „Měl jsem v ordinaci muže, kterého rajcovaly podprsenky, které dělaly špičatá ňadra, jak to známe z fotek ze šedesátých let,“ vzpomíná sexuolog a dodává, že velmi oblíbené jsou při sexu i plavky. Ideálně navlhlé. A že si muži občas mají chuť zkusit dámské kalhotky? I to je tabu, které nás dokáže pořádně rozpálit. Tak proč si to spodní prádlo pořádně neužít, ať už je z jakéhokoliv materiálu. A nemusíte ho ani svlékat. Modely s prostřiženým otvorem v rozkroku totiž už nenabízejí jen sexshopy, ale i butiky, kde vědí, co mají ženy i muži rádi…