Venušiny kuličky jsou především jedna z prvních erotických pomůcek, kterou si žena pořídí. A pak už je nikdy neodloží. Mnoho lékařů v nich kromě zdroje rozkoše vidí i zdravotní pomůcku. Jisté je jedno – dvě volně či napevno spojené kuličky dokážou potěšit i zlepšit zdraví.

Jejich historie sahá do roku 500, kdy je japonské služebnice lásky využívaly pro zpestření sexu. Tenkrát byly velké asi jako třešeň, vyráběly se ze zlata, dřeva, slonoviny nebo kamenů a používaly se jednotlivě. A co je zajímavé, byly určeny mužům… Ženský mozek a ruce jsou ale neskutečně vynalézavé a tak došlo k tomu, že jednoho dne skončily ve vagině a navíc spojené šňůrkou. Jméno oné průkopnice bohužel neznáme, ale víme, že si své malé tajemství nenechala pro sebe a kuličky se brzy rozšířily do celého světa. Dneska si je můžeme pořídit z moderních a hygienických materiálů jako třeba plast, latex či silikon. Za pár stovek nebo klidně za tisíce, záleží jen na nás a naší chuti něco pro sebe udělat.

Blahodárné vibrace
Venušiny kuličky jsou duté, přičemž v každé větší kuličce se nachází jedna menší. Ta se při chůzi rozhýbe a rozvibruje stěny té větší, kterou to logicky taky nenechá chladnou… Výsledkem jsou menší či větší vibrace, jež vyvolávají příjemné pocity až vzrušení. A to není všechno. Žena se podvědomě snaží kuličky uvnitř sebe udržet, proto zatíná vaginální svalstvo a svalstvo pánevního dna, což je důležitý pohyb, nad kterým jásají všichni gynekologové a sexuologové. Pánevní dno totiž není jen seskupením svalů, ale primárně centrem ženskosti a smyslnosti. Když ho bude žena posilovat, výrazně se zlepší její sexuální život. Pozor, to nejsou žádné plané sliby, ale fakt – díky pravidelnému cvičení se totiž zpevní poševní stěny a tedy i zúží pochva, což pak vede k těsnějšímu a intenzivnějšímu pohlavnímu styku. A zároveň k větší vzrušivosti díky obnovení nervových zakončení v oblasti poševního a análního vchodu. Žena díky tomu snáze dosáhne orgasmu a svůj prožitek i několikanásobně znásobí. Jednoduše řečeno: čím má žena svaly pánevního dna silnější, tím bouřlivěji prožívá orgasmus a sex jako takový.

Bonus navíc
Používání venušiných kuliček pomáhá i s inkontinencí, která už dávno není jen nemocí stáří. Podle statistiky jí trpí každá pátá žena po čtyřicítce! Stačí nějaká námaha, sport nebo klidně obyčejné zakašlání a ochablé svaly neodvedou takovou práci, jakou by měly. Jak je znovu dostat do formy? Začátečnice by měly sáhnout po nejmenších a nejlehčích kuličkách, ty zkušenější klidně po rafinovaných dvojkuličkách. Nosit by je měly minimálně 30 minut denně a po zavedení provádět nějaký přirozený pohyb typu chůze, lehký běh, plavání, tanec nebo uklízení. Tím se krásně rozhýbe tělo a vytvoří jemná, ale účinná energie, která probudí vaginální svaly ze spánku. Jak s touto energií naložíte poté, je už jen na vás a partnerovi.