K sexu patří nejen touha, vzrušení a vášeň, ale i vlhkost, která umožňuje dokonalé milosté spojení. Co ale dělat, když se najednou začne vytrácet a postelové hrátky nepříjemně drhnou? Hlavně žádnou paniku, vše zachrání správný lubrikační gel!

Vědci by vám vysvětlili, že se jedná o zahuštěnou kapalinu, která po rozetření vytvoří tenoučký povrch snižující nepříjemné tření. Zkušení milenci, který si s nějakými teoriemi hlavu nelámou, v lubrikantu vidí zručného pomocníka a “bratra v boji”– diskrétně schovaného v nočním stolku a číhajícího na příležitost. Když k ní dojde, rychle a kvalitně udělá, co má. Jde jen o to, vybrat si ten nejvhodnější typ.

1. Lubrikant na bázi vody
Patří mezi nejoblíbenější a to hlavně kvůli tomu, že se snadno vymývá a nezanechává skvrny. Má hladkou konzistenci, vysokou kluzkost a často bývá zajímavě parfémovaný. Rozumí si s kondomem i s jazykem, protože se vyrábí bez glycerinu, cukru a barviv. Nejvhodnější je pro takzvanou „rychlovku”. Pokud plánujete celonoční maraton, chce to myslet na častější nanášení.

Inspiraci můžete nalézt zde: [product id=“https://e-kondomy.cz/passion-azalia-chemise-black„]

2. Lubrikant na bázi silikonu
Bývá bez vůně a k tomu dokonale hypoalergenní. Jeho největší předností je dlouhá výdrž, protože se nevpíjí do pokožky, ale zůstává na jejím povrchu. To ale nevyhovuje třetímu do party – silikonovým erotickým hračkám, jejichž obal se tak může narušit. Takže dlouhá noc plná vášně (klidně ve sprše či vířivce) ano, ale bez vibrátoru, womanizéru či vibračního kroužku. Prostě stará dobrá soulož.

Inspiraci můžete nalézt zde: https://e-kondomy.cz/lubrikacni-gely/silikonove-lubrikacni-gely

 

3. Lubrikant na bázi oleje
Je nejvhodnější pro “out” použití neboli pro intimní masáž v rámci slastné předehry. Obsahuje přírodní složky (třeba kokosový olej či bambucké máslo), které skvěle hydratují a regenerují, má velmi příjemnou vůni a chuť. Pozor, se silikonovými erotickými pomůckami si rozumí, ale s kondomy ne. Díky svému složení oslabuje jejich strukturu, takže hrozí prasknutí. A po tom nikdo netouží.

Inspiraci můžete nalézt zde: https://e-kondomy.cz/lubrikacni-gely/olejove-lubrikacni-gely

4. Lubrikant s lahodným aroma

Je libo čerstvou jahodu, slaný karamel, mentolovou čokoládu nebo oříškové espresso? Že se vám sbíhají sliny? Nedivíme se. Tenhle typ lubrikačního gelu je vážně k sežrání – úžasně voní, umí vyčarovat kluzký povrch, je přátelský k latexu a z orálního sexu udělá hotovou hostinu. Jen ho nepoužívejte moc dlouho, protože by mohl díky přidanému cukru rozhodit pH rovnováhu v pochvě.

Inspiraci můžete nalézt zde: https://e-kondomy.cz/lubrikacni-gely/ochucene-lubrikacni-gely

5. Lubrikant s hřejivým či chladivým účinkem

Nanáší se během intimní masáže nebo rovnou na citlivá místa, jako třeba bradavky, penis či vnitřní strany stehen. Výsledek? Vyvolá hřejivý nebo naopak mrazivý pocit, což je smyslné, sexy a zábavné. Pokud tedy vaše drahá polovička netrpí návaly horka či zimomřivostí. Než se pustíte do velké akce, neuškodí malá zkouška s decentním vzorkem. Jasno budete mít velmi rychle.

Inspiraci můžete nalézt zde: https://e-kondomy.cz/lubrikacni-gely/chladive-a-hrejive-lubrikacni-gely

6. Lubrikant pro anální sex

Vyrábí se na bázi vody a je hustší a mazlavější, než ten pro vaginální potěšení. Díky tomu se váš partner do “míst, kam slunce nechodí“ dostane rychle a pro vás naprosto bezbolestně. Samozřejmostí je dlouhodobý účinek a často bonus navíc v podobě přidaného extraktu z jojoby, který krásně uvolňuje napětí… Navíc gel dokonale ladí s latexovým kondomem, který by měl být v tomto případě samozřejmostí. Naopak na hračky ze silikonu zapomeňte.

Inspiraci můžete nalézt zde: https://e-kondomy.cz/lubrikacni-gely/lubrikacni-gely-pro-analni-sex

7. Lubrikant s afrodiziaky
V tomto případě se spojilo příjemné s užitečným – tenhle pomocník totiž obsahuje rostlinné stimulanty jako arginin, yohimbin nebo kaštan, které zvyšují průtok krve do genitálií. Když si ho nanesete na klitoris, vystřelí vás to do nebes. Jen počítejte s tím, že nejde o několikaminutovou záležitost. Účinek může trvat až hodinu, což by byla škoda nevyužít.

Inspiraci můžete nalézt zde: https://e-kondomy.cz/lubrikacni-gely/stimulacni-gely-pro-zeny