O sexuálních scénách herci tvrdí, že jsou náročné a vyčerpávající – hlavně psychicky. Někdy ale mezi nimi přeskočí taková jiskra, že si to s lehkostí a radostí rozdají doopravdy. Kdo nemusel před kamerou nic předstírat?


1. Halle Berry a Billy Bob Thornton (Ples příšer)
On hraje vězeňského dozorce a člena popravčí čety, ona krásnou mladou ženu, která ve vězení navštěvuje manžela odsouzeného k trestu smrti. Jejich nečekané sblížení je tak vášnivé a zároveň přirozené, že ho řada diváků považuje za nejlepší sexuální scénu všech dob. Aby ne. Oba herci se totiž před natáčením dohodli, že se pomilují naostro. Přirozeně a s veškerou živočišností. Bylo to správné rozhodnutí – Halle vyneslo nejenom pořádný orgasmus, ale i prestižního Oscara

2. Mick Jagger a Anita Pallenberg (Představení)
Dnes už kultovní film začíná jako syrová gangsterka, aby se bez varování proměnil v extravagantní jízdu na hraně mezi realitou a fantazií, plnou explicitního sexu a drog. Ani s jedním neměli hlavní protagonisté problém. V té době totiž chodili a tak nemuseli překonávat žádné bariéry. Mick později dokonce prohlásil, že ho to množství lidí, kteří ho na place „nenápadně“ sledovali, rajcovalo a motivovalo k lepšímu výkonu.

3. Chloë Sevigny a Vincent Gallo (The Brown Bunny)
Příběh motocyklového závodníka, kterého pronásledují vzpomínky na bývalou milenku, udělal z tehdy devětadvacetileté blonďaté Američanky hvězdu první velikosti. Důvodem byl nejenom její nepopíratelný talent, ale i chuť odhodit zábrany a experimentovat. Světlo světa tak spatřila nekonečná desetiminutová scéna, v níž svému hereckému partnerovi a zároveň režisérovi snímku poskytuje orální sex. A on si to samozřejmě patřičně užívá.

4. Maria Schneider a Marlon Brando (Poslední tango v Paříži)
Erotické drama o vášnivém milostném poměru mezi postarším mužem a devatenáctiletou dívkou vyvolalo v sedmdesátých letech minulého století pozdvižení. Na pranýři se ocitla hlavně scéna, v níž dotyčný vtrhne do jejího bytu, znásilní ji a místo lubrikantu použije máslo…  Režisér Bernardo Bertolucci si přál, aby Marie reagovala jako žena, ne jako herečka, a tak jí o tom předem nic neřekl. Naopak samotný Marlon byl informovaný až dost a do scény prý vložil veškerou svou živočišnost a temnotu.

5. Robert Pattinson (Little Ashes)
Britský herec, jehož vědci nedávno prohlásili za muže s nejkrásnější tváří světa, se ve španělsko-britském snímku z roku 2008 proměnil ve světoznámého surrealistického malíře a milovníka života Salvadora Dalího. V jedné scéně zuřivě masturbuje, což Robertovi nedělalo vůbec žádné potíže – před kamerou si jen s pomocí vlastní fantazie užil vyvrcholení a jeho tvář během orgasmu je tak zaznamenaná na věčnost.