Naladit se na postelové hrátky, podpořit sexuální touhu a zvýšit libido je jednodušší, než si myslíte. Návod najdete v kuchyni, případně v supermarketu.

Že určité pokrmy dokážou zajistit noc plnou vášně, věděli už starověcí Egypťané a Římané, kteří si pochutnávali například na sušených krokodýlích penisech, ještěrčích ocáscích, rozích nosorožce nebo ostnech mořských ježků. Říkali jim afrodiziaka a to podle Afrodity, bohyně lásky, krásy a plodnosti. Své pevné místo měly i ve středověku, ale s tím rozdílem, že části zvířat nahradily rostliny a plody (svým tvarem často připomínající pohlavní orgány), což trvá dodnes. Co všechno tedy může pozitivně ovlivnit chuť na sex?

 

1. Chilli papričky
Jejich zázračná síla spočívá v látce zvané kapsaicin, která způsobuje pálivou chuť, zvyšuje srdeční tep, rozšiřuje cévy a dodává tělu endorfin, což je jeden z nejdůležitějších hormonů štěstí. Potřete si kouskem papričky rty a můžete si být jistí, že váš partner zahoří touhou. A vy s ním…  

2. Bazalka
Má zajímavou chuť i vůni, obsahuje éterické oleje a navozuje klid a pohodu, což jsou přesně ty chvíle, kdy se člověk hezky uvolní a může si začít naplno užívat. Ideální je, když si k bazalce přidáte šťavnatá rajčata. Francouzi je nazývají “jablka lásky”, protože mají blahodárný vliv na prostatu.

3. Hřebíček

Není jen dokonalou přírodní zbraní proti infekcím, ale jeho zahřívací účinek se hodí i pod peřinu. A navíc ta jeho krásná vůně, která něžně polechtá a stimuluje nervovou soustavu… Není divu, že ho kdysi novomanželky přidávaly svým mužům do jídla před svatební nocí.

4. Mořské plody
Ať žijí krevety, humři, langusty a především ústřice! Ty měl v oblibě i známý milovník Casanova, který si každý den dopřával minimálně 50 čerstvých kousků. A moc dobře věděl proč – mořský mlž, jenž připomíná ženskou vagínu, totiž obsahuje spoustu zinku. A ten je pro mužské tělo zásadní, protože díky němu produkuje testosteron a spermie.

5. Čokoláda

Sáhněte hlavně po tmavé, která obsahuje fenylethylamin. O něm je známo, že zlepšuje výkonnost a navozuje pocit štěstí. Bez přehánění se dá říct, že se budete cítit jako ve fázi prvotní zamilovanosti. A  budete taky patřičně náruživí. Stejně jako francouzský král Ludvík XIV., který díky pravidelné konzumaci čokolády uspokojoval svou milenku několikrát denně – a to i dávno po sedmdesátce.

6. Chřest
Bílý stačí jen oloupat, zelený máte uvařený za 3 minuty. Je to rychlovka, ale přímo zázračná – obsahuje beta karoten, důležité vitamíny a k tomu spoustu vápníku, draslíku, železa a zinku. A co je ze všeho nejdůležitější, přirozeně podporuje mužskou i ženskou plodnost a zároveň vylaďuje hladinu ženských hormonů.

7. Med

Kniha Zahrada vůní pro potěchu mysli, což je 400 let staré pojednání o Arabech a o milování, doporučuje vypít sklenici hustého medu a k tomu sníst 20 mandlí a 100 piniových oříšků. Výsledek? Tři dny a tři noci plné vášně! Pokud ale máte méně času, zkuste jednu polévkovou lžíci medu přidat do hrnku vlažného mléka a nápoj vypijte asi hodinu před sexem. Budete správně nažhavení a roztoužení…

8. Vanilka

Vyrábějí se z ní oleje a parfémy, ale využít ji můžete i ve formě koření, které přidáte do dezertu. Ten se díky tomu promění v sexuální povzbuzovač se smyslnou vůní, která vyvolá chuť na milování a příjemně podráždí a následně prokrví pohlavní orgány. Co víc si přát…