Potřebujete vnést do sexuálního života šťávu? Chce to odvahu, vnímavost a chuť experimentovat. Pokud vám nestačí vlastní představivost, inspirujete se ve světě stříbrného plátna. Tady je pětice erotických filmů, která vás pěkně nažhaví!

1. 9 a 1/2 týdne

Příběh o vášni, která se vymyká kontrole, spojil v roce 1986 dvě velké hvězdy – Kim Basinger a Mickeyho Rourkea (ještě předtím než přestal kvůli přehnaným plastickým operacím hýbat obličejem). Ona hraje stydlivou galeristku, on tajemného byznysmena, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala. Nezapomenutelná je scéna, ve které jí na bříško servíruje delikatesy a zároveň ji eroticky dráždí. Oba herci odvedli špičkovou práci, i když ve skutečnosti se prý moc nemuseli – Kim o svém partnerovi dokonce prohlásila, že „páchne jako nevysypaný popelník”. Na plátně na něm ovšem může oči nechat. A nejenom oči…

2. Hořký měsíc

Na lodi plující do Indie se setkají dva páry: Didier a Beatrice, zažívající lehkou nudu z manželského života, a Franz, ochrnutý lékař, se svou mladší, krásnou a provokativní ženou Rebeccou. Franz vypravuje Didierovi do nejintimnějších podrobností svůj příběh zvrácené lásky, která přerůstá v nenávist, a Didier, přitahován Rebeccou, pomalu začíná propadat jejímu kouzlu. Netuší ale, kam až ho jeho touha přivede… Erotické drama, kde se rozhodně nešetří sexem se sadomasochistickým nádechem, zfilmoval v roce 1992 Roman Polanski, který je mimochodem v USA stíhán kvůli pohlavnímu styku s nezletilou. A prý to není jeho jediný sexuální delikt.

3. Základní instinkt

Erotický thriller režiséra Paula Verhoevena měl premiéru přesně před třiceti lety a proslavila ho scéna, během níž Sharon Stone coby slavná spisovatelka na policejním výslechu překříží nohy a odhalí tak klín bez kalhotek. Za tenhle svůj “výkon” herečka dostala v roce 1992  astronomický honorář ve výši 4 milionů dolarů. Pro porovnání, jedna z nejlépe placených pornohereček Gianna Michaels musela za stejné peníze natočit přes 600 snímků. A v nich toho musela předvést mnohem víc než si nevzít kalhotky a hodit nohu přes nohu… Jinak se sluší zmínit i hlavního mužského představitele Michaela Douglase, který v roli detektiva dělá, co může – ve vertikální i horizontální poloze. To se mu stalo osudným i v soukromém životě, protože začal trpět závislostí na sexu a musel se léčit.

4. Nymfomanka

Připravte se na pořádnou porci perverze, sexu a zhmotnělých divokých fantazií, ale i citů a pocitů. Dvoudílný opus dánského režiséra Larse von Triera je otevřenou a místy pořádně šokující studií ženské sexuality. Její hlavní hvězdou je Charlotte Gainsbourg (dcera slavných rodičů, britské krásky Jane Birkinové a francouzského herce, básníka a hudebníka Serge Gainsbourga), která hraje zkušenou Joe, pro níž je sex nejenom potřebou, ale i způsobem, jak vyhnat samotu. I když herečka od premiéry v roce 2013 skálopevně tvrdí, že všechno byla jen kašírka a odvážné scény natočili dubléři, její kolega Shia Labeof se nedávno přiznal, že měl před kamerou reálný sex.

5. Komorná
Japonská šlechtična Hideko žije život v odloučení na honosném venkovském panství se svým despotickým strýcem a poručníkem, který čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. Obdobný plán má i o mnoho let mladší korejský sňatkový podvodník, který do jejího domu nasadí svou spojenkyni z podsvětí Sukhui jako návnadu. Zpočátku plán vychází podle předpokladu, pak ale obě dívky propadnou spalující milostné vášni… Lesbický snímek v roce 2016 natočil režisér Chan-wook Park podle britského románu Zlodějka. A přimíchal o něj svůj pohled na sex – na vášnivé jiskření mezi oběma hrdinkami a na jejich milování pohlíží jako na něco dokonale přirozeného, zatímco mužské touhy popisuje jako chlípné a odpudivé. Na heterosexuála a otce jednoho syna zajímavý pohled…