Fanoušci sexu po probuzení jsou hlavně muži, což má svůj prozaický důvod – jejich hladina testosteronu v tu dobu dosahuje vrcholu a tak se často budí s erekcí, čehož chtějí náležitě využít. Ale co jejich partnerky?

Ženy tak nažhavené nebývají, navíc mají pocit, že ostré ranní světlo nemilosrdně odhalí jejich nedostatky. Nenalíčené a neupravené se cítí nepřitažlivé, a tak raději prchnou do koupelny. Když se z ní vrátí vymydlené a voňavé, už je na nějaké hrátky pozdě a povadlá je i partnerova nálada… Takže až zase budete chtít partnerovi vzít z postele roha, zamyslete se nad tím, že utíkáte z toho nejlepšího “salonu krásy” na světě! Milování v ranních hodinách má totiž blahodárný vliv na duši i tělo a bez velké námahy z ženy udělá šťastnější a krásnější bytost. Jak je to možné?

1. Radost a energie po celý den
Díky postelovým hrátkám na začátku dne se do těla vylučují endorfiny, které jsou zodpovědné za dobré duševní rozpoložení. Navíc se změní hormonální složení těla, takže vám dobrá nálada vydrží mnohem déle, stejně jako energie, kterou budete doslova sršet.

2. Lepší imunita

Užijte si sex po probuzení 2x týdně a díky zvýšené hladině imunoglobulinu vás nepotká žádné nachlazení ani infekce! A k tomu budete mít silnější a zdravější srdce, což významně sníží riziko mrtvice a infarktu, dvou největších strašáků 21. století. A to nemluvíme o stresu, který se z vás postupně vypaří jako pára nad hrncem.

3. Lepší než dieta

Nejúčinnější cvičení je po ránu, tak proč si nezacvičit tím nejpříjemnějším způsobem. Během jedné soulože spálíte tolik kalorií jako při patnáctiminutovém běhu na pásu či jízdě na rotopedu. Váš metabolismus se skvěle nastartuje a bude pracovat ještě několik hodin po akci. Bez výčitek si tak budete moct dopřát dortík k odpolední kávě. Nebo dva.

4. Bujnější dekolt

Díky častému rannímu sexu se vaše prsa mohou zvětšit až o neuvěřitelných 25%. To není pohádka, ale vědecky podložená realita, za kterou může prostý fakt v podobě prokrvení prsních tkání – ať už vzrušením nebo masáží. Stačí pár týdnů a uvidíte, že váš dekolt bude pevnější a rozhodně lépe tvarovaný než dřív.

5. Zářivější vlasy a pleť

Jak už jsme řekli, během pohlavního styku se zvyšuje cirkulace krve. Pleť se prokrvuje, okysličuje se, a proto také po orgasmu působí svěžím a zdravějším dojmem. A to není zdaleka všechno – zároveň se aktivuje tvorba kolagenu, takže se pleť stává pružnější a vrásky se tvoří pouze jemné.

6. Vášnivější vztah

Možná si říkáte, že když si to s partnerem odbydete ráno, nebudete se pak těšit na večer. Ale to je omyl. S jídlem roste chuť a o sexu to platí dvojnásob. Takže pokud se pomilujete po zazvonění budíku, budete na sebe celý den myslet a přemýšlet, kdy si erotické hrátky zase zopakujete. Den, který začnete pohlavním stykem, bude prostě jiný než ty ostatní…